Peste 150 de persoane cu dizabilitati au inregistrat progrese in 2009

Facebook Twitter Comenteaza
Peste 150 de persoane cu dizabilitati au inregistrat progrese in 2009

Ieri, 24 martie, Fundatia Star of Hope Romania a prezentat raportul pentru 2009 si obiectivele pentru 2010 ale proiectului Centrul de Consiliere si Sprijin pentru Copii cu Dizabilitati si Familiile lor, cofinantat de Primaria Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara Iasi.

In primul an de finantare a proiectului, 60 de copii si tineri cu dizabilitati au progresat in domeniul dezvoltarii motrice, psihomotorii si cognitive, si-au dezvoltat autonomia personala si sociala, abilitatile de auto gospodarire si comunicare si 75 de parinti care au copii cu dizabilitati si-au imbunatatit capacitatile parentale in cadrul grupului suport pentru mame, prin formarea de abilitati de lucru cu copilul, prin depasirea situatiilor de criza.
De asemenea, 20 de copii au fost integrati in gradinite si scoli si 80 de cadre didactice si-au imbunatatit metodele de lucru cu copiii cu dizabilitati.

Pentru 2010, fundatia si-au propus crearea in premiera a primului grup de suport pentru tatii care au copii cu dizabilitati, crearea a doua noi grupuri de suport pentru mame, dublarea numarului de cadre didactice instruite in problematica copiilor si tinerilor cu dizabilitati si dezvoltarea de noi activitati de terapie ocupationala.

"Ceea ce doresc sa subliniez in mod deosebit este faptul ca este normal sa fii diferit, iar serviciile furnizate persoanelor cu dizabilitati nu pot fi eficiente fara implicarea cu trup si suflet a acestora.
Cu alte cuvinte, ca si reprezentant responsabil al persoanelor cu dizabilitati, pot sustine, cu tarie: nimic pentru noi, fara noi"
, a declarat Gabi Raducanu, director de programe in cadrul Fundatiei Star of Hope Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod