Peste 125 de milioane de persoane sunt afectate de psoriazis

Facebook Twitter Comenteaza
Peste 125 de milioane de persoane sunt afectate de psoriazis
Psoriazisul afectează peste 125 de milioane de persoane în întreaga lume, arată statisticile, fapt ce îl clasează printre cele mai frecvent întâlnite afecţiuni dermatologice.

La nivel mondial, 1,5 si 3% din populaţia Americii de Nord şi a Europei se confruntă cu această problemă, cu incidenţă mai crescută în Danemarca şi alte ţări ale Europei de Nord. Incidenţa minimă este în Asia Centrală şi de Est, unde cifrele sunt sub 0,4%.


În ţara noastră, incidenţa reală a bolii nu este foarte bine cunoscută. Datele epidemiologice indică 12.200 de cazuri noi în anul 2003, raportate de medicul de familie, şi în jur de 4.700 de cazuri internate în spitale în anul 2004, potrivit Institutului Naţional pentru Cercetare-Dezvoltare în Sănătate. Conform procentului de prevalenţă pentru zona geografică şi climatică, numărul estimativ al bolnavilor de psoriazis este de peste 400.000.

Psoriazisul este o afecţiune cutanata cronică, cu evoluţie de lungă durată, cu ameliorări şi agravări periodice.
Se caracterizează prin apariţia unor pete roşii acoperite de coji sau cruste alb-sidefii, uneori cu tentă argintie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria george pe 3 Feb 2012, 16:00
    tratament naturist psoriazis

    de citeva luni cu un tratament naturist reusesc sa tin psoriazisul sub control...pastile,o crema si un gel de dus.Detalii mes/mail mariageorge11

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod