Persoanele care fac dializa pot merge in vacanta!

Aproximativ 6.000 de oameni care sufera de afectiuni ale rinichilor si care trebuie sa faca dializa de cateva ori pe saptamana sunt pactic "imobilizati" in localitatea lor sau in imprejurimi deoarece nu exista un sistem de organizare a deplasarilor lor nici la nivel public, nici la nivel privat; insa prin programul "Dializa de Vacanta", acestia se pot bucura, ca toti ceilalti, de concediu.

Aceste persoane cu probleme medicale sunt legate practic toata viata de un aparat de dializa si de personalul medical specializat, deoarece tratamentul de dializa trebuie sa se desfasoare obligatoriu de 3 ori pe saptamana, iar procedura este vitala.

Programul "Dializa de Vacanta", initiat de catre Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, a totalizat 420 sedinte de hemodializa, realizate pentru aproximativ 170 de pacienti din toata tara.


Programul, desfasurat pentru prima oara in perioada mai-septembrie 2008, la Centrul de Dializa Fresenius Constanta, le permite celor care sufera de afectiuni ale rinichilor si care doresc totusi sa plece in vacanta pe litoralul romanesc sa isi continue programul de dializa. Avand in vedere ca proiectul pilot a fost evaluat ca fiind de succes, comparativ cu asteptarile initiale (de aproximativ 100 de sedinte), pentru viitor se urmareste extinderea programului si catre Brasov (turism montan), Oradea (turism balneoclimateric), Suceava (turism cultural), Bucuresti si Iasi (business).

"Tratamentul este gratuit si li se asigura un serviciu complet, inclusiv transportul de la locul de cazare (oriunde pe litoral) la clinica.
Mai mult, acestia sunt tratati la standarde europene, cu echipamente, materiale si proceduri specifice retelei Fresenius NephroCare din intreaga lume
", a declarat Cosmin Bordea, Director de Operatiuni Fresenius NephroCare Romania.

Programul Fresenius "Dializa de Vacanta" este singurul de acest tip din Romania. Obiectivele principale sunt asigurarea unei mai bune mobilitati pacientilor din Romania si totodata atragerea de turisti straini. El este implementat de asemenea la nivel international, prin Grupul Fresenius Medical Care.

Cele 420 sedinte, aferente celor 170 de pacienti, s-au realizat suplimentar fata de capacitatea de tratare a clinicii Fresenius Constanta, de aproximativ 200 de pacienti (hemodializa si dializa peritoneala).
Suplimentarea pacientilor a presupus introducerea unei ture de noapte si totodata suplimentarea personalului medical.

In prezent, Fresenius detine cinci clinici de dializa, la Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea si Bacau, tratand lunar peste 1.200 de pacienti. Compania intentioneaza sa deschida alte 5 noi clinici pana in 2010, in zone precum Brasov, Ploiesti, Pitesti si Suceava.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pantiru elena pe 15 Mai 2012, 16:48
    centru de dializa la v.dornei

    va rugam frumos,noi dializatii din zona dornelor si campulung,sa infiintati un centru pentru dializa,deoarece parcurgem prea mare distanta pana la suceava.Este obositor pt.noi.Va multumim pt.intelegere!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod