Pentru o persoana sanatoasa, aspirina face mai mult rau decat bine

Persoanele sanatoase care iau o doza zilnica de aspirina nu isi reduc riscul de a suferi un atac de inima, informeaza publicatia The Telegraph.
Specialistii britanici atrag atentia asupra faptului ca beneficiile aduse de aspirina in cazul unei persoane sanatoase sunt depasite de riscurile mari de hemoragie interna, dupa ce au analizat un studiu elaborat de o echipa de cercetatori scotieni. Rezultatele prezentate la congresul Societatii Europene de Cardiologie care a avut loc in Barcelona arata ca o persoana sanatoasa care ia zilnic aspirina isi dubleaza riscul de a face hemoragie interna.  

"Cercetarea noastra sugereaza ca aspirina nu ar trebui prescrisa populatiei generale.
Probabil ca aspirina ar putea determina o reducere minora a problemelor de sanatate, trebuie sa cantarim mai bine riscurile de hemoragie interna. Unele sangerari pot sa fie foarte serioasa, provocand chiar decesul persoanei afectate
", adauga prof. Gerry Fowkes de la Wolfson Unit for Prevention of Peripheral Vascular Disease din Edinburgh.

Studiul a fost realizat in Scotia pe un esantion de 29.000 de femei si barbati cu varste cuprinse intre 50 si 75 de ani carora li s-a administrat fie o doza zilnica de aspirina, fie un medicament placebo, subiectii fiind monitorizati timp de opt ani.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • potpal pe 31 Aug 2009, 16:31
    E serios ?

    Pt.prevenirea infarcturilor se ia ASPIRINA PT.UZ CARDIOLOGIC !(cu diferite denumiri comerciale-aspenter si inca una-doua in Romania).Aspirina simpla,cea care poate provoca hemoragii interne,nu este recomandata de nici un medic pt. uz cardiologic,caci n-are nici un efect in prevenirea infarcturilor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod