Pentru că a fost la un pas să-şi piardă mama, un adolescent a inventat sutienul care detectează cancerul la sân

În ciuda suferinţei pe care ne-o provoacă, dificultăţile au şi uriaşul potenţial de a ne inspira.

După ce a fost la un pas să-şi piardă mama din cauza cancerului la sân, un tânăr din Mexic s-a decis să le ajute pe femeile din întreaga lume să descopere primele semne ale acestei cumplite boli din fazele incipiente.

"Când aveam 13 ani, mama mea a fost diagnosticată pentru a doua oară cu cancer la sân", a declarat Julian Rios Cantu, în vârstă de 18 ani, managerul companiei Higia Technologies, pe care a fondat-o la vârsta de 17 ani împreună cu trei prieteni. "Tumora a evoluat de la dimensiunea unui bob de orez la cea a unei mingi de golf, în mai puţin de şase luni.

Diagnosticul a venit prea târziu, iar mama mea şi-a pierdut ambii sâni şi a fost la un pas să-şi piardă şi viaţa", a mai spus tânărul.

Această experienţă traumatizantă l-a determinat pe Julian să creeze Eva, un sutien cu autodetecţie, care poate depista cancerul la sân în fazele incipiente. Creaţia sa a câştigat de curând primul loc în cadrul concursului Global Student Entrepreneur Awards la care au participat 56 de tineri antreprenori din 56 de ţări, potrivit huffingtonpost.com.




Principiul prin care sutienul Eva detectează primele semne de cancer se bazează pe monitorizarea prin intermediul senzorilor a suprafeţei sânilor, analizând textura, culoarea şi temperatura.
Utilizatorii pot vedea starea de sănătate a sânilor prin intermediul unei aplicaţii pe telefonul mobil sau computer.



Interiorul sutienului pentru detectarea cancerului la sân, inventat de adolescentul Julian Rios Cantu


"Luăm toate datele şi le salvăm. Atunci când există o tumoră la nivelul sânului, creşte volumul de sânge şi putem observa schimbări de temperatură şi textură. Putem să le spunem pacienţilor în ce zonă a sânului există modificări. Iar dacă aceste modificări persistă, le recomandăm să meargă la medic", a explicat adolescentul.



Pentru a oferi rezultate concludente, sutienul trebuie purtat timp de o oră în fiecare săptămână.


Invenţia se află în faza de prototip, dar creatorii ei estimează că ar putea fi certificată în doi ani.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod