Pe cine dam vina in cazul incendiului de la maternitatea Giulesti?

Facebook Twitter Comenteaza
Pe cine dam vina in cazul incendiului de la maternitatea Giulesti?
"4 bebelusi au murit la maternitatea Giulesti si alti 7 sunt in stare grava. Dupa aceasta tragedie, nu poti sa nu te intrebi care este cea mai sigura solutie pentru tine si copil. Cum si unde crezi ca ai putea naste pentru a nu risca sa se intample o nenorocire? Acasa? In spital particular? In strainatate?", aceasta a fost tema dezbatuta astazi pe pagina de Facebook a Eva.ro. Iata cateva opinii interesante:

"Prea putini oameni competenti si responsabili in locuri ca acestea. Cei ce au ramas in tara s-au dezumanizat si nu mai pun suflet in ceea ce fac! Eu nu merg la medic decat in caz de forta majora, in rest imi ingrijesc copii cum stiu eu mai bine, din ce am invatat pana acum.
E adevarat ca in acest caz nu poti face nimic ca parinte, ai nevoie de ajutor, dar iata pe mainile cui lasi viata ta si a copilulul tau -  ale unor asistente prea ocupate cu altceva decat ce au ales sa faca, prea nestiutoare in cazuri de urgenta pentru ca multe au facut scoala altfel decat se facea candva"
, este de parere Lisa.

Miki spune: "Prea multe nenorociri se intampla in ultimul timp si totusi nimeni nu-ti poate garanta ca daca nasti in strainatate sau la un spital particular va fi bine.
Daca ar fi sa mai nasc un copil acum chiar nu stiu ce varianta as alege".


"Pentru mamele care si-au pierdut copiii credeti ca mai conteaza care a fost cauza? Daca se stie le mai aduce ceva sau cineva copiii inapoi?", se intreaba retoric Angelica.

Carmen este de parere ca "asta e iresponsabilitatea lor (n.r. a doctorilor), tipa doar pentru salarii mari si asteapta spagi, ca de nu le dai, nici macar nu te vad cand treci pe langa ei si le ceri ajutorul. Degeaba ne ia guvernul taxe din venituri".

Fabian spune: "Nu mai conteaza acum nimic altceva decat siguranta noastra! Prea multi morti, prea multe accidente de acestea...
fara sens".


Emanuel crede ca "ar fi bine pentru un moment sa ne oprim si sa ne rugam pentru acei copii si pentru parintii lor care trec prin momente infernale si vor ramane traumatizati pentrul tot restul vietii".

Credit foto: justsamuel.co.uk
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mirela pe 18 Aug 2010, 11:10
    asistente

    Gabi spune ca e greu sa lucrezi singura la un salon de 40 de bebelusi, dar trebuie sa fii acolo cu ei nu sa umbli brambura prin spital sau cine stie pe unde. Dulapul de lemn nu a ars in 5 minute cat te duci la toaleta. Asistenta a lipsit foarte mult timp ptr ca incendiul sa aiba asa proportii. Eu am nascut la CFR2 si dupa o noapte in care am cautat prin toate camerele asistentele si infirmierele ptr ca aveam nevoie de ele, mi-am luat copilul in camera si am refuzat sa-l mai las si 5 min cu ele. In noaptea aceea dormeau toate ( toate!!) iar camerele de nou nascuti si prematuri au fost TOATA noaptea nesupravegheate. Daca nu vedeam, nu credeam.

    0
    0

  • Gabi pe 18 Aug 2010, 04:30
    cerc vicios

    Am lucrat ca asistenta medicala in spitalul de pediatrie, la bebelusi nou-nascuti-6 luni. Eram singura asistenta pe tura cu 40-46 de copii, oare daca se intimpla ceva chiar redeti ca pot fi trasa la raspundere? A cui e vina? A asistentei care are 40 de sugari in ingrijire, a directorului care motiveaza ca nu sint bani sa plateasca mai multe asistente? A Ministerului sanatatii care spune ca nu sint bani? A tuturor!!! Eu am ales sa plec din Romania de aproape 10 ani...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod