Pastile care alunga calciul din oase

Atentie la diuretice, mai ales intre varsta de 50 si 65 de ani! Provocand pierderea calciului din oase, aceste medicamente prea des folosite, potrivit specialistilor, cresc riscul aparitiei fracturilor de sold, vertebre sau antebrat. Aceasta este o veste proasta pentru femeile care iau diuretice pentru a slabi pe timpul verii. Dar cel mai mult sunt afectati bolnavii carora le sunt prescrise diureticele pentru scaderea hipertensiunii arteriale. Avertismentul a fost facut de o echipa de medici din Danemarca, prezenti la o reuniune de la Geneva.
Ei au analizat peste 65.000 de femei cu varste peste 40 de ani, victime ale unei fracturi in anul 2000. Astfel, specialistii au evidentiat ca 68% dintre cele care suferisera o fractura au utilizat diuretice. Autorii au mai observat la 87 de femei aflate la menopauza ca administrarea zilnica a unui diuretic, timp de un an, reduce cu 2% densitatea osoasa la nivelul bazinului si al antebratului, unde apar cu precadere fracturile osteoporotice. Concluzia este fara echivoc: "Tratamentele pe baza de diuretice sunt periculoase pentru oase si trebuie considerate drept un factor de risc privind osteoporoza".
(Steluta Indrei)
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lucia Bogdan pe 15 Aug 2006, 17:02

    Este foarte important sa fie prevenite femeile in ceea ce priveste folosirea diureticelor, mai ales dupa varsta de 45 de ani ,

    0
    0

  • michaiela57 pe 5 Feb 2006, 13:09
    coada calului

    exista o planta minune care este si diuretica si combate osteoporoza :coada calului http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/Coada-Calului

    0
    0

  • doica pe 25 Ian 2006, 12:31
    care sint

    articolul este foarte bun . Eu am osteoporoza si sint si iau Monoptil so Bentalg zilnic fiindca sufar si de hipertensiune arteriala.Dupa cite inteleg este vorba de diuretice,care anume . M-ar interesa mai inamanunt care anume sint diureticele cele mai periculoase , toate sau numai o parte ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod