Pastila de luni: Pro-vitamina B15 alunga oboseala

Cunoscuta specialistilor sub numele de acid panganic, pro-vitamina B15 a fost descoperita in 1951 de un biochimist. Este o substanta care imbunatateste oxigenarea celulelor, a muschilor si a tesuturilor conjunctive. Specialistii au demonstrat ca poate fi utila in starile de oboseala, in migrene, probleme cu inima sau in tulburari ale drenajului sanguin, toate aceste afectiuni fiind cauzate si de o slaba oxigenare a organismului.
B15 ajuta in calmarea durerilor provocate de afectiunile reumatice, de artrita si poate fi de folos in eliminarea toxinelor din organism.
Imbunatateste functiile ficatului si ale rinichilor si, daca este inclusa in tratamente de lunga durata, poate fi eficienta in combaterea atrofiei musculare si a nevralgiilor.
Alimentele care contin aceasta substanta sunt taratele de orz, orezul integral si drojdia de bere, dar poate fi gasita si in caise, dovlecei, miez de nuca, susan, organe si oua.
Necesarul zilnic de vitamina B15 este de 6 miligrame, dar poate fi consumata si in cantiati putin mai mari de persoanele care fac efort fizic mare, de sportivii de performanta, de cei care au activitati intelectuale sau care consuma in cantitati mari cafea ori alcool.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod