Pastila care vindeca endometrioza: in teste

Facebook Twitter Comenteaza
Pastila care vindeca endometrioza: in teste

Cercetatorii au descoperit ca thalidomida poate inhiba formarea unor noi vase de sange si incep un studiu clinic pentru a stabili cu certitudine daca functioneaza in cazul endometriozei.

 

Cateva studii efectuate anterior au demonstrat ca 8 din 10 femei au intrat in remisie dupa administrarea tratamentului cu thalidomida. De aceea, expertii americani au decis sa continue investigatiile pe un esantion de femei care vor lua tratamentul zilnic timp de 14-16 saptamani, urmand sa fie monitorizate in urmatoarele sase luni, informeaza publicatia britanica DailyMail.


Specialistii mizeaza pe faptul ca testutul endometrial necesita o aprovizionare cu sange, iar noul tratament are potentialul de a inhiba formarea vaselor de sange, impiedicand astfel dezvoltarea lui.

Insa, atentia cercetatorilor este indreptata asupra posibilelor efecte adverse care pot sa apara in urma administrarii tratamentului.


Potrivit ginecologului Roxana Sucu, endometrioza este o afectiune in care tesutul endometrial se dezvolta in afara cavitatii uterine "Tesutul endometrial localizat in afara uterului se comporta in mod asemanator: se ingroasa si se dezintegreaza, creand zone hemoragice in fiecare luna, din cauza fluctuatiilor hormonale. Dar, el nu poate fi eliminat din organism si provoaca leziuni bine delimitate pe organele pe care le colonizeaza.

Tesuturile invecinate devin inflamate sau iritate. Inflamatia duce la aparitia chisturilor si a tesutului cicatricial. Astfel, zonele de proliferare a endometrului dau nastere unor "leziuni", "implante" sau "chisturi". Aceste procese pot provoca durere in regiunea in care se dezvolta endometrioza, in special in timpul menstruatiei", explica ginecologul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod