Parteneriat intre ministrul Sanatatii si medicii de familie

Facebook Twitter Comenteaza
Parteneriat intre ministrul Sanatatii si medicii de familie

Ministrul Sanatatii a acceptat invitatia de a participa aseara la prima editie a Conferintei Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Cseke Attila a spus ca in acest an va cauta in primul rand sa regandeasca modul de finantare a sistemului si sa stopeze pierderile de fonduri.

"Nu mi se pare in regula ca in Romania sa cheltuim peste 46% din Fondul National de Asigurari de Sanatate pentru servicii medicale acordate in unitatile spitalicesti in timp ce pentru medicina de familie sa alocam doar 58%.
Aici trebuie reasezat sistemul. De asemenea in acest an vreau sa avem finantare egala pentru acelasi tip de interventie in doua spitale diferite,"
  a declarat ministru Sanatatii, Cseke Attila.

Medicina de familie este poarta de intrare in sistemul medical romanesc si practic primul sector reformat real in sistemul sanitar. Dar este timpul ca medicina de familie sa evolueze. Medicul de familie trebuie sa devina un real furnizor de servicii medicale care sa depinda mai putin de contractele cu casele de asigurari de sanatate si sa poata veni in relatie cu mai multe entitati.
Primul pas pe care Ministerul Sanatatii il va face in acest sens va fi plata unor servicii pe care medicul de familie le va realiza in cadrul a doua noi programe de sanatate. Este vorba despre programele de screening de col uterin si de boli cardiovasculare.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camy pos pe 26 Ian 2010, 12:39
    ???

    Attila nu stie ca 46 + 58 = 114%; sau care e secretul - la min san se pot realiza situatii in proportie de mai mult de 100%?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod