Parteneriat intre autoritatile sanitare si sindicate

Facebook Twitter Comenteaza
Parteneriat intre autoritatile sanitare si sindicate

Astazi, a avut loc o intalnire intre ministrul Sanatatii si reprezentantii Sanitas, unde s-a discutat despre intocmirea unui parteneriat cu toti reprezentantii sindicatelor din Sanatate.

"Am avut un dialog eficient cu reprezentantii Sanitas. Ne dorim pentru anul 2010 un parteneriat cu toti reprezentantii sindicatelor din Sanatate deoarece vom trece un an greu din punct de vedere financiar", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca, anul acesta, trebuie luate unele masuri de eficientizare in sistem care vor fi resimtite de catre angajati, dar peste care se va putea trece printr-un dialog permanent.
Cseke Attila a subliniat faptul ca nu a discutat cu sindicalistii din Sanatate despre disponibilizari si a declarat ca nu se pune problema disponibilizarilor in randul personalului medical si asa deficitar.

"Exista multe specializari medicale neacoperite si nu se pune problema concedierilor sau a demiterilor. In ceea ce priveste personalul administrativ, am mai spus-o si cu alte ocazii ca analizam in aceasta perioada situatia si acolo unde gasim o crestere semnificativa nejustificata de personal vom avea discutii cu sindicatele si conducerile unitatilor sanitare pentru a lua unele masuri", a declarat Cseke Attila.


Referindu-se la aplicarea Legii unice de salarizare, ministrul Sanatatii a declarat ca, acolo unde sunt mici inadvertente se va cauta corectarea lor de urgenta.

Reprezentantii sindicatelor au apreciat disponibilitatea pentru dialog a ministrului Sanatatii si au declarat ca vor continua intalnirile si discutiile cu conducerea MS.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod