Pachete standard de tigari in Australia, din 2012

Facebook Twitter Comenteaza
Pachete standard de tigari in Australia, din 2012

Fara culoare, logo sau alte elemente de design, asa vor arata pachetele de tigari in Australia. Din 2012, companiile de tutun vor fi obligate sa renunte la ele si sa adopte pachetele standard, informeaza BBC News.

 

Singurele precizari permise pe pachetul standard vor face referire la efectele negative pe care le are fumatul asupra sanatatii si doar o mica portiune va fi alocata pentru inscriptionarea numelui companiei producatoare.

Aceasta decizie va fi o premiera la nivel mondial si vine ca urmare a recomandarilor facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

De asemenea, pe langa aceasta masura impusa, Australia anunta majorarea taxelor pentru tigari cu 25% care va intra in vigoare incepand de vineri.

"Companiile producatoare de tutun vor uri aceasta masura. Tigarile nu sunt cool, ele ucid oameni", spune primul ministru australian Kevin Rudd.            

Companiile producatoare de tutun planuiesc sa se impotriveasca acestei masuri, precizand ca noile pachete de tigari ii vor impiedica pe consumatori sa faca distinctie intre diversele branduri de tigari. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod