Ouale nu dauneaza sanatatii

Desi studii recente aratau ca nu este recomandat consumul unui ou pe zi si ca trebuie limitat numarul acestora la trei pe saptamana, cercetatorii de la University of Surrey sustin exact contrariul: ouale nu fac rau sanatatii.
Pana acum se credea ca ouale determina cresterea nivelului colesterolului din sange. Noul studiul publicat in British Nutrition Foundation's Nutrition Bulletin, arata ca mult mai periculoase pentru colesterol sunt grasimile saturate, ca de exemplu cele din unt.

Oamenii de stiinta nu contesta faptul ca nivelul ridicat al colesterolului se datoreaza unei alimentatii necorespunzatoare si ca poate cauza serioase probleme cardiace. Totusi, acestia afirma ca ouale trebuie consumate cu regularitate deoarece sunt bogate in substante nutritive benefice pentru organism.

Sursa: BBC News
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mimi pe 13 Feb 2009, 10:02
    ce are untul?

    de cand a aparut margarina de toate tipurile si umple rafturile, toti au ceva cu untul. eu zic SA SE DESFIINTEZE TOATE FABRICILE DE MARGARINA, FIINDCA ACEASTA ESTE INTR-ADEVAR, FOARTE NOCIVA.ne bucuram ca e ieftina, dar ea e otrava curata ptr organism. DE CE NU SE SPUNE CLAR SI RASPICAT ASTA PE POST? PENTRU CA CINEVA TRAIESTE BINE DIN FABRICAREA EI, DE ACEEA. nu exista alt aliment mai bogat in grasimi saturate ca aceasta, spuneti oamenilor cat e de periculoasa!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod