Osteoporoza poate fi prevenita. Actioneaza acum!

Medicii vor trage un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta maladia supranumita “hotul tacut” si vor lansa un mesaj prin care sa creasca gradul de constientizare asupra importantei preventiei, pentru evitarea instalarii osteoporozei.
Cu ocazia Zilei Internationale a Osteoporozei (20 octombrie) se va organiza un eveniment la care participa medici ortopezi, reumatologi si endocrinologi pentru a aborda toate metodele de profilaxie in domeniul osteoporozei si vor sublinia importanta adoptarii unui stil de viata sanatos si a unui comportament responsabil, pentru a bloca, din start, deteriorarea sistemului osos.

Medicii sustin ca in Romania o mare parte dintre femei nu a auzit niciodata de osteoporoza, desi este foarte posibil ca multe dintre ele sa fie predispuse sau sa prezinte deja unul sau mai multi factori de risc.
Lipsa informarii si slaba educare a publicului despre osteoporoza fac ca aceasta maladie, care se instaleaza fara sa genereze niciun fel de simptome, sa fie neglijata pana in momentul in care se manifesta printr-o fractura.
 
Odata aparuta prima fractura, riscul este ca 1 din 5 femei sa sufere o noua fractura in urmatoarele 12 luni. Statisticile arata ca una din cinci persoane in varsta de peste 50 de ani, care a suferit o fractura de sold, moare in acelasi an. De aceea este important de stiut ca boala poate fi pur si simplu prevenita, prin "construirea" unor oase puternice inainte de varsta de 30 de ani, iar acesta este mesajul conferintei „Osteoporoza poate fi prevenita.
Actioneaza acum!”
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 2 Mar 2012, 11:15
    tratamentul osteoporozei

    Buna ziua am osteoporoza cortizonica,de 3 ani am luat fosavance dar acum nu-l mai suport datorita durerilor grave de stomac,imi puteti recomanda altceva care sa nu-mi afecteze stomacul?scorul T = -2.5 LA SOLDURI.V a multumesc

    0
    0

  • ioana pe 11 Sep 2009, 17:41
    Despre osteoporoza

    Aveti in documentul atasat o brosura despre tot ce trebuie sa stim despre aceasta boala: ce este, factori de risc, preventie, etc.

    0
    0

  • andreea pe 11 Sep 2009, 13:07
    cum?

    toate articolele sunt seci...nu scrie mai nimic.Cum poate fi prevenita osteoporoza?Explicat ce este..nu numai statistici..

    0
    0

  • aciv pe 9 Sep 2009, 01:32
    osteoporoza

    Cum prevenim ?????? Cum actionam ??????

    0
    0

  • Katy pe 8 Sep 2009, 20:28
    Osteoporoza poate fi prevenita.

    asa, si cum prevenim?? cum prevenim osteoporoza?

    0
    0

  • kiki pe 8 Sep 2009, 10:42
    asa, si cum prevenim??

    cum prevenim osteoporoza?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod