Ortokeratologia - metoda de corectare a miopiei

In limbaj comun miopia este boala celor care nu vad la distanta. Din punct de vedere medical insa este o problema complexa care trebuie tinuta sub observatie.
Miopia se instaleaza in general la varsta copilariei. Dar nici adultii nu sunt feriti. Durerile de cap, efortul vizual, in special pe timp de noapte sau senzatia de oboseala sunt simptome care trebuie sa iti dea de gandit.

"Este foarte important ca diagnosticarea gradului de miopie sa se faca corect. Subaprecierea sau supraaprecierea stadiului bolii ii poate grabi evolutia" declara dr. Ionut Costache, specialist Bausch & Lomb.

Cele mai la indemana mijloace de corectare a miopiei sunt ochelarii si lentilele de contact.
Exista si posibilitatea unei interventii chirurgicale cu laser care poate reduce sau chiar solutiona problema definitiv.

O metoda nechirurgicala este Ortokeratologia. Aceasta presupune purtarea peste noapte a unor lentile de contact dure care modifica forma corneii. Dupa ce sunt indepartate (peste zi), corneea retine noua forma, iar vederea este normala o anumita perioada de timp.

Din aceeasi categorie mai poti citi:
Ce implica operatia de miopie?



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali russ pe 23 Sep 2010, 14:00
    ortocheratologie

    La Chisinau,R.Moldova este o clinica,Oftalmocorrect care foloseste acest procedeu.La noi nu este interes,sunt altele mai importante.La Cluj nu am gasit nimic pe net si altfel nu stiu cum sa gasesc cabinetul respectiv,daca el exista.

    0
    0

  • mona pe 9 Oct 2008, 22:26
    Mai multe despre ortokeratologie

    IN CLUJ UNDE ESTE UN ASEMENEA CABINET.

    0
    0

  • cristina pe 7 Oct 2008, 14:00
    Mai multe despre ortokeratologie

    As dori sa aflu mai multe despre metoda numita Ortokeratologie. Cum se poate apela la ea, cabinete care o practica, procentajul reusitelor etc.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod