Orlistatul reduce semnificativ circumferinta taliei

Facebook Twitter Comenteaza
Orlistatul reduce semnificativ circumferinta taliei

Capsulele cu substanta activa orlistat 60 mg in asociere cu o dieta adecvata reduce grasimea depusa in interiorul abdomenului, se arata in cadrul Primului Congres International de Obezitate Abdominala care a avut loc la Hong Kong.

 

Rezultatele unui nou studiu, masurate cu echipamente de imagistica prin rezonanta magnetica de ultima generatie, arata ca administrarea capsulelor cu substanta activa orlistat 60 mg in asociere cu un regim alimentar hipocaloric, cu un continut redus de lipide poate conduce atat la reducerea semnificativa a greutatii, cat si la diminuarea grasimii viscerale periculoase pentru organism. Grasimea viscerala este depusa in jurul organelor vitale din zona abdomenului si, in exces, sporeste riscul de boli cronice.

Rezultatele cercetarii efectuate timp de 3 luni in cel mai mare centru de imagistica din Europa ilustreaza schimbarile care au loc in organismul celor care utilizeaza aceste capsule.

In urma acestui studiu s-a dovedit ca persoanele supraponderale (Indicele de Masa Corporala IMC³28 kg/m2) care le folosesc in asociere cu un regim alimentar hipocaloric, cu un continut redus de lipide, pierd nu doar 5% din greutatea corporala, ci mai ales 10% din tesutul adipos visceral daunator organismului, fata de valorile masurate initial. De asemenea, studiul arata ca inca din a 12-a saptamana, capsulele reduc semnificativ circumferinta taliei, cel mai bun etalon pentru masurarea tesutului adipos visceral.

"Desi este cunoscut faptul ca scaderea in greutate cu 5-10% este benefica pentru organism, este mai putin cunoscut faptul ca aceste beneficii se datoreaza reducerii tesutului adipos visceral, adica a grasimii depuse in interiorul abdomenului.
Acest nou studiu demonstreaza ca, persoanele care folosesc orlistat 60 mg pentru a pierde in greutate impreuna cu o dieta adecvata, pierd semnificativ din grasimea viscerala”,
a declarat Dr. Rexford Newbould, cercetator GSK si om de stiinta la Centrul Clinic de Imagistica, Spitalul Hammersmith, Marea Britanie.

 

Tesutul adipos visceral este adevarata povara


Tesutul adipos visceral reprezinta tesutul adipos activ metabolic depus in abdomen, care, in exces, poate sa creasca riscul de boli cronice, precum diabetul zaharat de tip 2 si bolile cardiovasculare, doua dintre principalele cauzele de mortalitate la nivel international, cu cel mai mare impact asupra epidemiei de obezitate.

“Dimensiunea taliei este un bun etalon pentru masurarea tesutului abdominal visceral in exces.

Persoanele care au tesut adipos in exces in jurul taliei prezinta un risc mai crescut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 si afectiuni cardiace decat persoanele care au tesut adipos in zona soldurilor. Scaderea in greutate, si in special reducerea tesutului adipos visceral, poate reduce riscul aparitiei unor afectiuni grave”, a declarat profesorul Stephan Jacob, endocrinolog si diabetolog, Institutul Cardiometabolic, Villingen Schwenningen, Germany.

Barbatii prezinta un grad crescut de risc asupra sanatatii daca au circumferinta taliei de 102 cm. Femeile prezinta un grad ridicat de risc daca au circumferinta taliei peste 88 cm.


Studiul efectuat cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica este rezultatul publicarii unui raport de catre experti internationali in obezitate, care atentioneaza opinia publica asupra pericolului reprezentat de tesutul adipos visceral.

Totodata, studiul include si rezultatele unui sondaj de opinie realizat pe 12.000 de respondenti europeeni, care arata ca 88% dintre acestia nu stiu ce reprezinta tesutul adipos visceral, dar 61% dintre ei doresc sa scada in greutate dupa ce au aflat despre riscurile asociate. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • boldurse pe 2 Apr 2019, 11:13
    Slabire eficienta

    Multe persoane se descurajeaza ca nu slabesc desi fac foarte multe eforturi pentru a mai elimina din excesul de kilograme pe care il au.Problema este ca de foarte multe ori nu respecta intocmai toate regulile si atunci nici rezultatele nu sunt tocmai cele mai asteptate de ei. E destul de greu, dar cu un efort si cu multa vointa se poate ajunge la rezultate foarte bune!

    0
    0

  • oli.minai pe 10 Apr 2010, 00:11
    orlistat..

    ma voi interesa mai mult de acest medicament,care pare a fii destul de eficace....

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod