Obiceiurile alimentare ale românilor

Obiceiurile alimentare ale fiecărui om se formează încă din copilarie. Acordăm importanţă anumitor produse alimentare specifice şi, astfel, anumitor diete care formează obiceiurile preconcepute încă din primii ani de viaţă. Acesta este motivul pentru care dezvoltarea corespunzătoare a obiceiurilor alimentare în rândul copiilor este atât de importantă. De la o vârstă fragedă, un rol foarte important ar trebui să-l  aibă legumele şi fructele, al căror  aport este de neînlocuit.

Potrivit unui studiu efectuat de Millward Brown Institute în aprilie 2015, 37% dintre adulţi consumă fructe de 2-3 ori pe zi, în timp ce 12% nu consumă fructe mai mult de o dată pe zi.

Cei mai mulţi români, aproape 94%, consumă fructele în forma lor naturală, întregi, spălate şi curăţate şi doar 4% consumă mousse-uri gata preparate din fructe şi legume. Doar 9% dintre adulţii români consumă legume de 4-5 ori pe zi şi 37% o singură dată pe zi .

Într-o societate modernă,  în care timpul este preţios, consumul fructelor şi legumelor care trebuie preparate devine aproape imposibil. Soluţia este, totuşi, la îndemână: fructele şi legumele sub formă de sucuri 100% şi mousse-uri reprezintă o formă convenabilă care poate substitui fructele şi legumele întregi.

Studiul confirmă că românii sunt conştienţi de faptul că dieta lor zilnică nu conţine suficiente sucuri 100% (49%) şi/sau mousse-uri (53%) .

Sucurile şi mousse-urile sunt produse 100% naturale, obţinute din fructe şi legume proaspete. Procesul de producere este reglementat, printre altele, de Directiva Parlamentului European .
Suntem cu toţii conştienţi de importanţa introducerii în alimentaţia zilnică a cât mai multe fructe şi legume posibil. Amintiţi-vă că un pahar de suc 100% sau un mousse poate fi una dintre cele 5 porţii de fructe sau legume recomandate zilnic .

Campania “Mousse şi suc 100%! aici sunt vitaminele isteţe” este finanţată de Uniunea Europeană şi Republica Polonă, precum şi din Fondul de promovare a Fructelor şi Legumelor oferit de KUPS.

Studiu efectuat de Millward Brown Institute în martie şi aprilie 2015 pe un eşantion de 300 de femei
Studiu efectuat de Millward Brown Institute în martie şi aprilie 2015 pe un eşantion de 300 de femei
Directiva Parlamentului European și a Consiliului 2012/12/ din 19 aprilie 2012, schimbarea directivei Consiliului 2001/112/ referitoare la sucurile de fructe şi anumite produse similare destinate consumului uman
World Health Report 2002.

Reducing risks, promoting healthy life. Geneva, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 2002

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod