O nouă speranţă pentru persoanele cu scleroză multiplă

Facebook Twitter Comenteaza
O nouă speranţă pentru persoanele cu scleroză multiplă

S-au înregistrat progrese majore cu o nouă moleculă destinată tratamentului sclerozei multiple recurent - remisivă, potrivit cercetătorilor.

 

Noul medicament reduce numărul total de leziuni cerebrale detectate cu peste 89% în cazul folosirii noii molecule, comparativ cu placebo. „Aceste rezultate de eficacitate a produsului sunt printre cele mai remarcabile demonstrate într- un studiu clinic de fază II pentru scleroză multiplă recurent-remisivă, şi arată că acest nou medicament poate avea potenţial în a oferi beneficii pacienţilor cu această boală”, a spus Prof.

Ludwig Kappos, principalul investigator al studiului, de la Secţia de Neurologie a Spitalului Universitar din Basel, Elveţia.
 
Noua moleculă dezvoltată de cercetătorii de la Roche pentru tratamentul sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR) este un anticorp conceput pentru a ţinti selectiv anumite celule despre care se crede că joacă un rol critic în scleroza multiplă, interacţionând apoi cu sistemul imunitar al pacientului pentru a elimina aceste celule.


Scleroza multiplă (SM) este o boală autoimună ce afectează sistemul nervos central (SNC) şi este una dintre principalele cauze de invaliditate neurologică la adulţii tineri. Simptomele sunt imprevizibile şi variază de la pacient la pacient, printre cele foarte frecvente fiind furnicături, amorţeală, durere, vorbire neclară, vedere neclară sau dublă. Scleroza multiplă recurent-remisivă (SMRR) este cea mai comună formă de scleroză multiplă, întâlnindu-se în aproximativ 85% din cazuri. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Badea pe 1 Nov 2010, 12:40
    Rog tratament

    Buna ziua, sunt foarte interesata sa aflu mai multe detalii despre acest subiect, intrucat sotul meu in varsta de 28 ani, a fost diagnosticat cu SM de curand in urma unor episoade foarte dure; ma intereseaza sa stiu cum putem beneficia de acest tratament si care ar fii costul? Multumesc din suflet.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod