O nouă lege încurajează alăptarea: Cadrele medicale nu mai au voie să promoveze laptele praf

Personalul medical nu mai are voie să instruiască pacienţii pentru a folosi laptele praf în detrimentul alăptării.
Deputaţii au aprobat o lege care le interzice producătorilor şi distribuitorilor de lapte praf să încerce să îi convingă pe părinţi să le cumpere produsul. Potrivit legii, personalul medical nu mai are voie să instruiască pacienţii pentru a folosi laptele praf în detrimentul alăptării. 

Producătorii şi Distribuitorii de lapte praf nu vor mai avea dreptul să promoveze laptele praf. Legea le interzice medicilor să-i instruiască pe părinţi să folosească laptele praf în defavoarea alăptării. 

Potrivit legii, de pe ambalaje ar trebui să dispară cuvintele "maternizat" şi „umanizat" care induc ideea că laptele praf e echivalentul celui matern, informează site-ul stiri.tvr.ro

Legea mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui pentru a intra în vigoare. Va impune multe reguli inclusiv pentru reclame la produsele destinate copiilor de până la 2 ani. Acestea nu ar mai trebui să conţină desene sau texte care să idealizeze hrănirea bebeluşilor cu lapte praf. Cei care vor încălca legea riscă amenzi de până la 100 000 de lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod