O mare parte din farmacii nu mai elibereaza retete compensate

Facebook Twitter Comenteaza
O mare parte din farmacii nu mai elibereaza retete compensate

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO) considera ca situatia actuala din sistemul de sanatate pune viata in pericol pacientilor cu afectiuni cronice, in special a celor cu afectiuni hepatice.

"Intrucat fondurile pe anul 2010 alocate de casele judetene de asigurari de sanatate au fost epuizate, o mare parte dintre farmaciile din judetele Neamt, Vaslui, Vrancea, Brasov si Cluj nu mai elibereaza retete compensate, dupa cum ne-au semnalat pacientii din zonele respective, ceea ce va avea efecte dezastruoase asupra reusitei tratamentului recomandat de medici pacientilor cu hepatita cronica,"
declara reprezentantii APAH-RO.

Intreruperea terapiei antivirale la pacientii cu afectiuni hepatice poate duce la agravarea bolii, mai ales in cazul hepatitei de tip B, prin producerea unor mutatii ale virusului.
In consecinta, tratamentul administrat pana in prezent devine ineficient. Mai mult, orice terapie ulterioara risca sa nu aiba rezultatele asteptate, scurtand astfel considerabil sansa la viata a pacientului.
 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod