O delegatie de oficiali romani va face lobby la Bruxelles pentru sistemul de sanatate

Facebook Twitter Comenteaza
O delegatie de oficiali romani va face lobby la Bruxelles pentru sistemul de sanatate

O comisie de oficiali romani si reprezentanti ai sectorului de business fac lobby la Bruxelles pentru sistemul de sanatate.

 

European Hospital and Healthcare Federation ( HOPE), Asociatia Medicala Romana, Asociatia Spitalelor din Romania si Tarus Media organizeaza primul Romanian Health Forum la Bruxelles. Astfel, pe 12 aprilie 2010, la Hotel Renaissance, are loc "Perspectives on the European Health Policies; Opportunities and Challenges for the Central European Countries".

Obiectivele principale ale conferintei sunt implementarea  principiilor comune tarilor membre UE si identificarea unor surse de aditionale de finantare interne si externe, pentru sistemul de sanatate romanesc. 

Cseke Atiila, Ministrul Sanatatii considera ca „domeniul sanatatii este important deoarece afecteaza cei mai multi cetateni din România.

Am avea nevoie de fonduri structurale si , mai ales, ca Ministerul Sanatatii sa fie autoritate de management pe un domeniu atat de important. Pana in 2013, este absolut obligatoriu, indiferent de cineva fi la guvernare si cine va fi ministrul sanatatii, sa se obtina, pentru Romania, fonduri structurale numai pentru sanatate. Este un domeniu in care, atat pe infrastructura imobiliara, cat si in ceea ce priveste dotarile este loc de mult mai bine”.  

 

Credit foto: Mediafax 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod