Nuca de cocos previne diabetul?

O dieta bogata in ulei de cocos poate sa previna cu succes dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2, anunta publicatia britanica DailyMail.co.uk.
Folosirea uleiului de masline in fabricarea diverselor alimente poate sa previna rezistenta la insulina. Cercetatorii australieni au efectuat un experiment pe cobai soareci pentru a descoperi efectele consumul de alimente bogate in ulei de cocos.

Rezultatele arata ca soarecii care au avut inclus in alimentatia lor nuca de cocos au prezentat un risc mult mai mic de a dezvolta o rezistenta la insulina.

"E important sa atragem atentia asupra stilului de viata pentru ca este un factor deosebit de contributor la dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2, care este si cel mai frecvent intalnit.
Noi ne putem influenta stilul de viata, deoarece stim ca nesanatos inseamna obezitate, sedentarism, fumat, stres si alimentatie hipercalorica. Factorii sanogenetici care stau la baza unui stil de viata sanatos sunt: miscarea, dieta si mentinerea unei greutati corporale normale cu un indice de masa corporala sub 25, lipsa fumatului si 100 - 150 ml de vin rosu pe zi",
avertizeaza  Prof. dr. Radu Lichiardopol, seful sectiei I-a de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice la Institutul Paulescu din Bucuresti si presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod