Nu trimiteti copiii la scoala daca sunt raciti!

Este indemnul directorului Insitutului de Boli Infectioase "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel care avertizeaza parintii intr-o emisiune transmisa pe postul tv Realitatea.
"Este un risc potential pentru ceilalti elevi si am rugat parintii sa nu-si trimita copiii bolnavi la scoala. Parintii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa aplice aceleasi reguli care sunt inscrise pe acel carton prezentat pe toate canalele media. Si anume: daca te intorci dintr-o tara in care exista virus in circulatie, stai acasa 7 zile cat dureaza perioada incubatiei daca esti elev, dupa care incepi sa te duci la scoala. Daca ai afectiuni de tip respirator si ai venit dintr-o tara cu risc, stai acasa si anunti profesorii si medicul de familie", avertizeaza Streinu Cercel.

Noul virus gripal A(H1N1) se transmite la persoane in acelasi mod ca si virusul gripei sezoniere.
Acesta se transmite de la persoana la persoana din picaturile raspandite de o persoana infectata care tuseste sau stranuta, sau indirect atunci cand picaturile sau secretiile din nas sau gat ajung pe maini sau pe alte suprafete care sunt atinse de alte persoane care isi duc apoi mana la gura sau nas.

Simptomele noii gripe A(H1N1) la om sunt in general asemanatoare cu simptomele gripei sezoniere umane: febra, simtome respiratorii cum ar fi tuse si secretii nazale, dureri in gat, eventuale ale simtpome cum ar fi: dureri generalizate (in special dureri musculare), cefalee, frisoane, oboseala, voma sau diaree (care nu sunt caracteristice gripei, dar au fost raportate in unele din recentele cazuri de gripa cu noul virus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod