Nu sunt necesare modificari ale recomandarilor de prescriere a insulinei glargin

Comitetul pentru Produse Medicamentoase de uz uman al Agentiei Europene a Medicamentului (CHMP) a confirmat siguranta produsului Lantus (insulina glargin) si a concluzionat ca nu sunt necesare modificari ale recomandarilor de prescriere.
EMEA a transmis un comunicat de presa in care declara ca reconfirma evaluarea initiala, pe baza unei analize aprofundate a dovezilor existente si a analizelor registrelor publicate recent in Diabetologia. Toate cele patru analize ale registrelor au avut limitari metodologice semnificative si au generat rezultate discordante si neconcludente in ceea ce priveste o eventuala legatura dintre utilizarea Lantus si cresterea riscului de cancer.

"Acestea sunt informatii foarte importante si linistitoare pentru pacientii tratati cu Lantus.
Utilizarea clinica a medicamentului trebuie continuata fara schimbari",
a declarat Dr. Jean-Pierre Lehner, Chief Medical Officer, sanofi-aventis. "Evaluarea realizata de CHMP a inclus analizele articolelor recent publicate in Diabetologia si a confirmat faptul ca acestea nu justifica noi recomandari clinice catre pacienti".

Informatii despre diabet:
Diabetul este o afectiune cronica, foarte raspandita, in cadrul careia organismul nu produce sau nu utilizeaza in mod corespunzator insulina, hormonul necesar pentru transportul glucozei (zaharului) din sange catre celulele organismului pentru obtinerea de energie.
Un numar de peste 230 de milioane de oameni din intreaga lume traiesc cu aceasta suferinta si acest numar se asteapta sa creasca la cifra ingrijoratoare de 350 milioane, in urmatorii 20 de ani. Se estimeaza ca aproape 24 de milioane de americani sufera de diabet, incluzand si un estimat de 5,7 milioane care va ramane nediagnosticat. In acelasi timp, aproximativ 40% din cei diagnosticati nu ating nivelul de control glicemic de <7% al HbA1c, recomandat de ADA (American Diabetes Association). Testul  HbA1c masoara nivelul mediu al glucozei din sange pe o perioada anterioara de doua pana la trei luni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod