Nu fuma in preajma locurilor de joaca pentru copii!

Facebook Twitter Comenteaza
Nu fuma in preajma locurilor de joaca pentru copii!

Protejeaza sanatatea copiilor si renunta la fumat in preajma locurilor de joaca pentru copii!

 

Proiectul a fost initiat de Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj-Napoca si Primaria Orasului Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat. Astfel, in principalele parcuri din Cluj-Napoca, langa locurile de joaca pentru copii, vor fi instalate panouri care atentioneaza adultii despre pericolele la care sunt supusi copii care inhaleaza fum de tigara.

Proiectul va fi implementat si in Bucuresti si Iasi, cu sustinerea primariilor locale.

 

 

In parcul Cismigiu gasesti informatii despre fumat


In Bucuresti, Societatea Studentilor Medicinisti alaturi de organizatia non-guvernamentala Amicus si reprezentantii campaniei Help sustinuta de Uniunea Europeana desfasoara o serie de actiuni care au ca scop informarea publicului asupra pericolului fumatului activ si pasiv. Astfel, daca ajungi in parcul Cismigiu poti sa obtii informatii atat despre efectele tutunului asupra sanatati, cat si despre metodele de renuntare la tutun.



"Ziua Mondiala fara Tutun reprezinta un mod de a sublinia efectele devastatoare pe care fumatul il are asupra vietii oamenilor. In fiecare an, milioane de oameni se imbolnavesc si mor din cauza fumatului activ si pasiv, iar renuntarea la fumat reprezinta unica solutie pentru evitarea problemelor de sanatate cauzate de tutun. Este absolut necesar ca institutiile statului si organizatiile de specialitate sa informeze publicul asupra pericolului pe care fumatul il prezinta pentru sanatate si cred cu tarie ca mesajul nostru va fi bine primit de catre romani"
, a declarat dr.
Magdalena Ciobanu, coordonator Expert al Ministerului Sanatatii Publice pentru controlul tutunului, la Comisia Europeana si OMS. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 2 Iun 2010, 02:30
    stopati fumatul

    Sunt din Constanta si ma deranjeaza foarte mult fumatorii cand stand in parc, pe o banca, se aseaza langa mine ,fumand, iar la rugamintea mea sa nu mai fumeze se supara, mai mult o "doamna" m-a atentionat ca nu sunt acasa la mine ca sa-i spun asa ceva. Oricum in parc sunt multi copii cu parinti, parinti care fumeaza indiferenti, chiar daca alaturi se afla proprii copii, inconstienti, nepasatori, nesimtitori (sa nu folosesc un termen mai dur). Oare nu se poate face ceva in aceasta privinta, eu sunt nefumatoare ( si ca mine sunt destui oameni), nu suport fumul, mie rau, ce sa fac sa stau inchisa in casa, sa nu pot iesi la plimbare pentru ca nu exista minimul de bun simt de a nu-l deranja pe cel de alaturi. Bun, fumezi tu dar ce ai cu "vecinul" de banca de-l obligi sa inhaleze mizeria pe care tu o accepti, constient fiind ca te poti imbolnavi. Eu sper ca va veni o zi cand se va interzice fumatul si pe strada (este tot un loc public de altfel).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod