Nou: un tratament personalizat al artrozei

Facebook Twitter Comenteaza
Nou: un tratament personalizat al artrozei

Persoanele care sufera de artroza pot sa beneficieze de un tratament inovator care reduce durerea articulara, efect care se mentine doi ani de zile, potrivit specialistilor in ortopedie.

 

Terapia, numita Orthokine este personalizata si presupune injectarea intraarticulara a unui ser autolog, preparat din sangele pacientului. Durata tratamentului poate varia intre 3-6 saptamani, timp in care pacientului ii vor fi administrate 1-2 injectii cu ser autolog pe saptamana, in articulatia afectata.

Astfel, prin reducerea durerii articulare se poate amana protezarea.

 

Este indicata pentru orice tip de articulatie


Specialistii sustin ca aceasta terapie este indicata pentru tratamentul oricarui tip de articulatie (genunchi, sold, umar, cot etc). Procedeul de obtinere a serului autolog, cu puternice proprietati antiinflamatoare, este simplu. Cu ajutorul unei seringi, prevazute cu microsfere speciale de sticla, se recolteaza sange din bratul pacientului, iar sangele astfel recoltat va fi supus unui proces de incubare si centrifugare.

Prezenta microsferelor determina celulele sangelui sa sintetizeze cantitati mari de proteine cu rol antiinflamator si de regenerare. Acestea sunt eficiente in reducerea durerii, combaterea inflamatiei si imbunatatirea mobilitatii articulare. Dupa acest proces, serul obtinut se injecteaza la nivelul articulatiei afectate, iar pacientii care anterior sufereau de dureri puternice, pot avea pana la 2 ani de confort in urma tratamentului.

Descoperit in Germania in 1997, Orthokine estet utilizat in prezent  in Germania, Austria, Elvetia, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Cipru, Cehia, Slovacia, Slovenia, China.
La noi, terapia se poate face si la Hyperclinica MedLife Grivita din Bucuresti, costul unui tratament cu sase injectii fiind de 1200 de euro.

Artroza, denumita si afectiune degenerativa a articulatiilor poate sa apara la orice articulatie din organism.  Artroza este o afectiune in care cartilajul ce protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza. Oasele, nemaifiind separate de cartilaj, incep sa se erodeze, ceea ce duce la lezarea tesutului si a osului subiacent si cauzeaza dureri articulare.
Cea mai comuna forma este artroza genunchiului ce afecteaza 50% din persoanele cu varste peste 55 ani si aproape 100% din cele peste 75 ani.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lavinia pe 15 Iun 2010, 14:51
    artroza

    din ce am citit Orthokine se foloseste si pt glezna

    2
    0

  • petric mircea pe 13 Iun 2010, 00:08
    inceput de artroza

    buna !as dori sa stiu ce tratament exista ptr inceput de artroza gleznei?pot sa va specific ca la radiografie se vede un cioc. va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod