Noi sperante pentru pacientii cu cancer pulmonar si cancer ovarian

In cadrul Adunarii Anuale a Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), au fost prezentate noile rezultate clinice cu privire la principalii compusi oncologici ai Boehringer Ingelheim, BIBW 2992 si BIBF 1120.
Rezultalele provizorii de faza II ale studiului LUX-Lung 2 sugereaza faptul ca  BIBW 2992 are activitate antitumorala in cazul pacientilor cu cancer pulmonar non-microcelular in stadiu avansat (non-small cell lung cancer, NSCLC), ce sufera modificari ale receptorului factorului epidermal de crestere.

In cadrul conferintei ASCO au fost prezentate si primele rezultate preliminare demografice si de siguranta in sistem "orb" din cadrul studiului de faza III in derulare – LUX-Lung 1.
Acest studiu vine in intampinarea nevoii critice de optiuni de tratament pentru pacientii cu NSCLC, in cazul carora tratamentele cu inhibitori reversibili de a doua sau a treia linie ai EGFR (ex. erlotinib sau gefitinib) nu dau rezultate. Acest studiu a trecut, recent, din faza IIb in faza III.

Tot in cadrul ASCO, Boehringer Ingelheim a prezentat rezultatele studiului de faza II privind actiunea BIBF 1120 in tratamentul pacientilor cu cancer ovarian care au raspuns pozitiv cel putin chimioterapiei de linie a doua.
Studiul a aratat o posibila intarziere a progresiei bolii: cu BIBF 1120, evolutia medie in timp a progresiei bolii conform criteriilor RECIST a fost de 4,8 pentru substanta activa si de 2,8 pentru placebo.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod