Noi recomandari pentru consumul de grasimi

Facebook Twitter Comenteaza
Noi recomandari pentru consumul de grasimi

Limiteaza consumul grasimilor saturate si inlocuieste grasimile saturate cu cele polinesaturate pentru a preveni bolile de inima, recomanda expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ai Organizatiei Alimentelor si Agriculturii care au emis un raport pe 15 martie a.c. despre consumul grasimilor.

 

In acest document, expertii reuniti ai WHO si FAO fac urmatoarele recomandari: "limitarea consumului de grasimi saturate la 20 g/ zi si inlocuirea grasimilor saturate cu grasimile polinesaturate cu scopul prevenirii riscului aparitiei bolilor cardiovasculare; reducerea consumului de grasimi trans si cresterea consumului de grasimi polinesaturate si polinesaturate esentiale la 25 g/ zi".

Documentul "Interim Summary of Conclusions and Dietary Recommendations on Total Fat & Fatty Acids" vine ca urmare a unei reuniuni a expertilor WHO si FAO de la sfarsitul anului 2008, in cadrul careia s-au analizat cu atentie rezultatele cercetarilor din ultimii 15 ani in aria grasimilor, acizilor grasi si a legaturii acestora cu sanatatea. 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii si FAO, grasimile esentiale sunt vitale organismului nostru, insa acesta nu le poate sintetiza si prin urmare trebuie introduse in organism prin intermediul alimentelor. Aceste grasimi au rol in dezvoltarea organismului, in regenerarea acestuia si in mentinerea starii de sanatate.

Exista doua grasimi esentiale: acidul alfa-linoleic (ALA) – acid gras polinesaturat din grupul Omega 3 si acidul linoleic (LA) – acid gras polinesaturat din grupul Omega 6. Aceste grasimi esentiale se regasesc in categorii de alimente precum semintele oleaginoase, uleiurile vegetale (de floarea soarelui, de rapita).

Conform datelor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, cei mai multi oameni considera ca grasimile din alimentatie implica in mod obligatoriu si cresterea in greutate.
Expertii institutiei subliniaza faptul ca trebuie realizat un echilibru intre alimentele consumate si necesarul energetic al fiecarei persoane, luand in considerare nivelul de activitate zilnica desfasurata.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod