Noi descoperiri in tratarea psoriazisului

Facebook Twitter Comenteaza
Noi descoperiri in tratarea psoriazisului

Studiul, care compara eficienta si tolerabilitatea a ustekinumab fata de etanercept in tratamentul psoriazisului in placi, forme moderate pana la severe, arata ca eficienta tratamentului la saptamana 12 cu ustekinumab a produs un raspuns clinic semnificativ superior decat cel cu etanercept.

Rezultatele studiului publicat in luna ianuarie in The New England Journal of Medicine demonstreaza, de asemenea, ca tratamentul cu ustekinumab a fost eficient si la pacientii tratati anterior cu etanercept, dar fara rezultat.

"Am observat ca un procent mare de pacienti a avut o piele mai curata in urma tratamentului cu ustekinumab, in faza comparativa cu etanercept cu evaluare la 12 saptamani, eficienta mentinuta si in faza de trecere a pacientilor ne-responsivi la etanercept la tratamentul cu ustekinumab.
Aceste rezultatele bune s-au mentinut in timp la pacientii la care nu s-au inregistrat rezultate favorabile la tratamentul cu etanercept
," a declarat unul din principali investigatori ai studiului, prof. Chris Griffiths de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Psoriazisul este o afectiune cronica inflamatorie a pielii, ce se manifesta prin aparitia de placi rosii acoperite de scuame groase, albe. In aparitia acestei boli sunt incriminati factori ce tin de ereditate dar si factori dependenti de mediul extern, cum ar fi stresul psihic.
Mecanismul ce sta la baza aparitiei acestei afectiuni este dependent de elemente implicate in raspunsul imun la nivelul pielii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria george pe 3 Feb 2012, 16:07
    tratament naturist psoriazis

    de citeva luni cu un tratament naturist reusesc sa tin psoriazisul sub control...pastile,o crema si un gel de dus.Detalii mes/mail mariageorge11

    7
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod