Noi descoperiri in tratamentul diabetului

Facebook Twitter Comenteaza
Noi descoperiri in tratamentul diabetului

Insulinoterapia in regim bazal-bolus ar putea reprezenta o solutie eficace de insulinoterapie in spital, in cazul pacientilor cu diabet de tip 2 care necesita interventii chirurgicale, potrivit rezultatelor prezentate in cadrul celei de-a 70-a sesiuni stiintifice anuale a American Diabetes Association.

 

Insulinoterapia in regim bazal-bolus cu Lantus (insulina glargina solutie injectabila) administrat o data pe zi si Apidra (insulina glulizina solutie injectabila) administrata inainte de mese, imbunatateste controlul glicemic si reduce complicatiile intra-spital comparativ cu tratamentul cu doze variabile de insulina, la pacientii care au suferit interventii de chirurgie generala si care sufera de diabet de tip 2.



Insulinoterapia in regim bazal-bolus este conceputa cu scopul de a preveni riscul de hiperglicemie, printr-un aport adecvat de insulina, astfel incat sa fie acoperite nevoile metabolice de insulina bazala si insulina prandiala, in timp ce schemele cu doze variabile de insulina constau in administrarea unei doze corective de insulina, dupa aparitia hiperglicemiei.

„Hiperglicemia la pacientii spitalizati care au si diabet de tip 2 este o problema comuna si costisitoare in practica medicala curenta.
Acest studiu arata ca insulinoterapia in regim bazal-bolus ar putea reprezenta o solutie eficace de insulinoterapie in spital, in cazul pacientilor cu diabet de tip 2 care necesita interventii chirurgicale”,
precizeaza Dr. Guillermo E. Umpierrez, Profesor de medicina, Catedra de Endocrinologie, Metabolism si Lipide a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Emory, autorul principal al acestui studiu sponsorizat de investigatori.

Diabetul este o boala cronica foarte raspandita, caracterizata prin absenta productiei de insulina de catre organism sau printr-o utilizare incorecta a insulinei, hormonul necesar pentru transportul glucozei (zaharului) din sange spre celulele organismului, unde glucoza este transformata in energie.
Peste 230 de milioane de persoane sufera de aceasta boala in intreaga lume, iar cifra ar urma sa creasca la nivelul impresionant de 350 de milioane de persoane in urmatorii 20 de ani. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod