Ne pot ingrasa indulcitorii artificiali?

Specialistii atrag atentia asupra indulcitorilor artificiali care ajuta organismul sa absoarba mai multa glucoza, favorizand acumularea kilogramelor, informeaza publicatia britanica Dailymail.
Se pare ca indulcitorii artificiali pe care se bazau persoanele care urmeaza un regim de slabit au un efect contrar celui asteptat, expertii avertizand ca organismul nostru nu poate sa faca diferenta intre acesti substituti de zahar. Ultimele cercetari scot in evidenta faptul ca utilizarea lor nu te ajuta sa scapi de kilograme, ci din contra pe termen lung pot avea exact efectul opus.

Indulcitorii artificiali se comporta intr-un fel similar cu zaharul, prin activarea unor senzori in intestin care sunt esentiali pentru absorbtia glucozei.
"Daca o persoana isi doreste sa slabeasca, nu cred ca indulcitorii artificiali pot sa fie de folos. Eu as recomanda alimentele naturale, insa consumate in cantitati mai mici. Indulcitorii artificiali activeaza senzorul de glucoza si cresc capacitatea intestinului de a absorbi mai mult zahar. Asa ca mai bine ne gandim de doua ori inainte de a consuma bauturile dietetice", declara prof. Soraya Shirazi-Beechey, coordonatorul studiului de la Universitatea Liverpool.

Daca problema kilogramelor in plus te framanta atat de mult si daca ai tot incercat diverse trucuri sau diete, insa nimic nu a dat rezultate, poate ar fi cazul sa te gandesti sa mergi la un specialist.
Fiecare persoana este unica, de aceea, un regim tinut de o prietena s-ar putea sa fie ineficient pentru tine. Asadar ai nevoie de un program bine elaborat pe care numai un specialist ti-l poate face. In felul acesta vei reusi nu doar sa slabesti, ci si sa-ti imbunatatesti starea de sanatate.

"In mod normal corpul nu are nevoie de zahar. Oricum, coprpul primeste zahar din amidonul din alimente, pentru ca amidonul este zahar. Deci, cea mai buna solutie este sa mananci carbohidrati (mazarea, lintea, painea cu seminte, fasolea si pastele) cu o rata de absorbtie mica pentru a nu lasa totusi nivelul zaharului din sange sa scada.
De asemnenea, proteinele mai sunt bune, pentru ca sunt transformate in zahar in ficat si acest proces este foarte lent si asta inseamna ca nivelul glucozei din sange ramane la acelasi nivel"
, e opinia celui mai cunoscut nutritionist din lume, suedezul Martin Brunnberg.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod