Ne alegem partenerul de viata daca ne seamana ca structura genetica

Frisoane pe sira spinarii, primul sarut... responsabile pentru toate aceste simptome ale iubirii par a fi si genele. Este deja cunoscut faptul ca deseori prietenii ori sotii au preocupari si pasiuni comune. Noutatea, demonstrata stiintific, este ca partenerii par sa aiba si o matrice genetica similara. Astfel, alegerea partenerului de viata presupune si existenta acestor asemanari ale structurii genetice la cei doi. Concluzia apartine unor cercetatori canadieni de la Universitatea din Ontario, care au facut un studiu ce a inclus o suta de gemeni impreuna cu partenerii lor.
Ei au strans date despre tipul de personalitate, background-ul social si despre viziunea asupra vietii. Canadienii au ajuns la concluzia ca atat partenerii, cat si prietenii gemenilor semanau izbitor prin felul in care se comportau si modul lor de viata. "Oamenii prefera oameni care le seamana - extrovertitii prefera extrovertiti, traditionalistii, traditionalisti", a explicat Philippe Rushton, unul dintre autorii studiului. Alegerea partenerului in functie de criterii genetice are la baza si o dorinta neconstientizata de a apara propria mostenire genetica.
Rezultatele studiului confirma astfel teoria geneticii evolutioniste, potrivit careia casatoria cu parteneri care ne sunt asemanatori ca structura genetica este motivata de dorinta noastra de a asigura continuarea in timp a propriei matrice genetice. Rushton avertizeaza insa asupra pericolului de a exagera in privinta interpretarii rezultatelor studiului sau. "Similaritatile genetice sunt doar unul dintre numeroasele criterii dupa care ne alegem partenerul", a precizat el.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • delias pe 5 Ian 2007, 04:38
    mmm

    eu zic ...da...pt ca pana acum eu mi`am ales partenerii ca sa fie in ton cu mine...nu mi`a placut sa am un prieten care sa nu se asemene cu mine in gesturi...in gandire

    0
    0

  • alexia1 pe 1 Apr 2006, 20:08
    apropo de alegerea partenerului dpdv genetic!!!

    nu cred ca atunci cand ne alegem partenerul de viata facem o "analiza" la nivel genetic-si nici nu putem spune ca am facut alegerea cea mai buna!!!Sunt calitati si defecte pe care le avem sau le dobandim in timp,calitati ( vis a vis de partener)care le apreciem dar care in timp se pot degrada sau se pot imbunatatii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod