Nasterile cu anestezie s-au dublat

Potrivit ultimelor statistici, numarul femeilor care au apelat la anestezie pentru a da nastere s-a dublat in ultimii 20 de ani, informeaza publicatia britanica DailyMail.
Femeile nu ar trebui sa apeleze la aceste anestezice, deoarece au rolul de a diminua legatura dintre mama si bebelus ... cel putin aceasta este parerea unui specialist dr. Denis Walsh, profesor la Universitatea Nottingham. Potrivit specialistului, femeile trebuie sa considere nasterea naturala "un lucru folositor" care o pregateste pe proaspata mamica de experienta nasterii.

"Un numar tot mai mare de femei vor sa evite durerile nasterii, insa eu consider ca ar trebui sa se pregateasca pentru a le face fata.
Durerea din timpul nasterii este un lucru folositor care aduce foarte multe beneficii, dintre care si faptul ca o pregateste pe proaspata mama de responsabilitatile care vin odata cu nasterea copilului"
, afirma specialistul.

El avertizeaza femeile cu privire la riscurile pe care le implica anestezia: prelungesc travaliul si o pozitionare gresita a capului bebelusului. De asemenea, specialistul asociaza anestezia cu un risc scazut de a alapta la san, de aceea el incurajeaza femeile sa recurga mai degraba la tehnicile yoga, hipnoza, masaj, suportul partenerului, hidroterapie sau la nasterea in apa pentru a diminua intensitatea durerilor resimtite in timpul nasterii.

Parerile contradictorii vin din partea alor specialisti care il acuza de exagerare in ceea ce priveste problema anesteziilor necesare la nastere.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod