Nasterea la domiciliu, la fel de sigura ca cea la spital

Cel mai amplu studiu efectuat pana in prezent in domeniu arata ca nasterea acasa este la fel de sigura ca cea care are loc intr-un spital, cu conditia ca perioada de sarcina sa fie considerata de medici una normala, care a decurs fara probleme deosebite.
Cercetarea a fost efectuata in Olanda, tara unde o treime din femei nasc la domiciliu, iar procentul procentul copiilor care mor in timpul sau imediat dupa nastere este foarte mare. Totul a pornit de la ipoteza ca acest lucru se petrece din cauza faptului ca bebelusii nu se nasc la spital.

Rezultatele au aratat ca dimpotriva, nasterea la domiciliu nu este periculoasa. "Daca in perioada sarcinii femeia nu intampina probleme deosebite, nasterea acasa este le fel de sigura ca cea din spital", a declarat Simone Buitendijk de la TNO Institute for Applied Scientific Research.

Totusi, cercetatorii au subliniat faptul ca obstetricianul care asista nasterea la domiciliu trebuie sa fie foarte bine pregatit mai ales ca pot aparea complicatii la nastere chiar si daca sarcina a decurs normal.

Sursa: AGI Salute
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod