MS vrea sa implementeze un sistem de factoring in domeniul public

Ministrul Sanatatii a prezentat Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) masurile pe care autoritatile vor sa le adopte, in urmatoarea perioada, pentru fluidizarea platilor in sistemul sanitar.
Ministerul Sanatatii are in vedere implementarea unui mecanism financiar, de factoring, prin care farmaciile sa aiba posibilitatea de a cesiona facturile catre distribuitori, iar acestia, la randul lor, sa le poata sconta in sistemul bancar.

Masura are ca scop deblocarea platilor in sistem, asigurarea de cash - flow necesar derularii activitatilor din companii in aceasta perioada, dar si asigurarea rulajului acestora.

Concomitent, MS are in vedere decalarea platii facturilor catre furnizori la 120 de zile in cazul  farmaciilor si la 90 de zile in cazul programelor nationale.
Se vor asigura, astfel, fondurile necesare in special pentru medicina primara si pentru functionarea programelor nationale.

Desi foarte utilizat in domeniul privat, sistemul de factoring ar urma sa fie utilizat pentru prima oara in domeniul public, daca va fi acceptat de Ministerul de Finante si de catre actorii din sistem. Implementarea sistemului de factoring va fi garantata la institutiile bancare, prin Fondul de Rezerva al Casei Nationale de Sanatate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • furnica pe 16 Aug 2009, 09:32

    oare sa fie adevarat?ca deja sunt judete in care farmaciile nu mai pot elibera retete compensate ,din cauza restantelor datorate de Casa de Asigurari!Si oare cine are de suferit din aceasta cauza?!ha,ha tot bolnavul obisnuit!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod