MS: Romania e inregistrata cu 122 decese confirmate cu A/H1N1

Facebook Twitter Comenteaza
MS: Romania e inregistrata cu 122 decese confirmate cu A/H1N1

Ca raspuns la informatiile aparute recent in presa, ministrul Sanatatii, declara intr-un comunicat de presa ca in prezent Romania este inregistrata in cadrul forurilor internationale cu 122 decese confirmate cu A/H1N1.

"Este regretabil ca, in aceasta perioada dificila pentru sistemul sanitar,  contrar rolului sau, Ministerul Sanatatii este obligat sa raspunda la unele informatii eronate si tendentioase
," incepe ministrul Sanatatii, Cseke Attila, comunicatul. "Din numarul de 122 persoane confirmate cu A/H1N1 decedate s-au putut efectua necropsii, cu acordul familiei, la 98 pacienti, celelalte 24 de familii refuzand necropsia.
Acest fapt nu schimba cu nimic diagnosticul final, ca urmare in prezent Romania este inregistrata in cadrul forurilor internationale cu 122 decese confirmate cu A/H1N1. In toate tarile se utilizeaza aceeasi metodologie de diagnostic
," precizeaza Cseke Attila.  

Cazurile de gripa cu A/H1N1 au fost cercetate si confirmate in laboratoare acreditate, prin metoda si tehnica de laborator, RT-PCR, recomandata de comunitatea europeana si utilizata in toate tarile Comunitatii Europene, se mai mentioneaza in documentul emis de Ministerul Sanatatii.


"In situatia unui deces, in afara de testarea probelor biologice recoltate la internare, in timpul vietii pacientului, sunt recoltate, conform unei metodologii standard, probe de laborator din tesuturile persoanelor decedate si trimise intr-un singur laborator acreditat. Din aceste tesuturi se fac determinari virusologice si histopatologice. Mentionam ca diagnosticul histopatologic pune in evidenta leziunile microscopice ale efectelor infectiei si nu virusul. Virusul este evidentiat la nivelul tesuturilor prin RT-PCR."

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod