MS nu pregateste disponibilizari


Facebook Twitter Comenteaza
MS nu pregateste disponibilizari

Ministerul Sanatatii nu pregateste disponibilizari in randul personalului medical si asa insuficient in unitatile sanitare, asa cum fals se acrediteaza in aceste zile, se transmite intr-un comunicat de presa trimis de Ministerul Sanatatii.

 

In conferinta de presa din data de 13 mai 2010, ministrul Sanatatii, Cseke Attila a precizat ca, in prezent, in Ministerul Sanatatii se face o analiza asupra activitatii unitatilor deconcentrate, in special a directiilor de sanatate publica.
 
“Realitatea este ca directiile de sanatate au structuri prea umflate.

Si nu intotdeauna cu oameni care muncesc. Sunt nemultumit de activitatea directiilor de sanatate publica, iar eficienta lor in niciun caz nu este corelata cu structura organizatorica ce vizeaza intre 67 si 326 de posturi ocupate. Dupa ce vom analiza problema contractelor colective de munca, in urma carora acum daca am face reduceri de personal ar trebui sa platim pana la 24 salarii compensatorii, ne gandim serios la restructurarea acestor unitati“, a declarat la acea data ministrul Cseke Attila.


In aceste institutii se va realiza, intr-o prima etapa, reducerea functiilor de conducere de la 5 la 3 functii. Acest aspect inseamna eliminarea, din fiecare directie de sanatate publica, a doua posturi de directori adjuncti coordonatori, in total 82 functii de conducere la nivelul intregii tari. Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, si nu inseamna disponibilizarea  medicilor sau a personalului medical practicant.
 

 

Credit foto: Mediafax 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod