MS interzice noi substante halucinogene

Facebook Twitter Comenteaza
MS interzice noi substante halucinogene

Ministerul Sanatatii a identificat si a interzis 8 noi substante cu efect psihoactiv.

 

Acestea se adauga celor 27 de substante si 9 plante identificate ca fiind daunatoare sanatatii publice si care au fost deja interzise inca de la inceputul lunii februarie. Insa, din aprilie a.c, la camerele de garda ale spitalelor au inceput sa se prezinte persoane tinere care acuzau intoxicatii cu produse din categoria „droguri usoare”, altele decat cele identificate si interzise deja, dar cu aceleasi efecte asupra organismului.

“Am stiut ca cei care se ocupa cu astfel de ilegalitati vor cauta metode de a eluda legea.

Din aceasta cauza am realizat o legislatie flexibila, care ne permite ca in cel mai scurt timp de la identificarea si expertizarea unor noi plante si substante ca fiind daunatoare sanatatii sa fie interzise rapid prin introducerea in lista”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii.

In anul 2009, un numar de 1300 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma consumului de substante halucinogene. Anul acesta, din luna ianuarie si pana la sfarsitul lunii mai, la Unitatile de Primiri Urgente din intreaga tara s-au prezentat 206 persoane intoxicate cu substante care au efect psihoactiv. 

 

Credit foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod