MS are in derulare 10 proiecte pentru finantare

Ministerul Sanatatii a depus si are in derulare 10 proiecte pentru finantare, in valoare de 250 milioane lei, in cadrul Programelor Operationale (programe postaderare) aprobate de Comisia Europeana.
Ministerul Sanatatii are depuse proiecte pentru finantare in cadrul urmatoarelor Programe Operationale:

Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice componenta e-sanantate (singura care apare in mod distinct pentru acest domeniu) si componenta e-guvernare;
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane;
Programul Operattional Cresterea Capacitatii Administrative.

In cadrul acestora, institutia are calitatea de Beneficiar, nefiind organism intermediar sau autoritate de implementare.
De asemenea, Ministerul Sanatatii a sprijinit consiliile locale si judetene in elaborarea si aprobarea documentelor de specialitate necesare pentru intocmirea Cererii de Finantare pentru inca 56 proiecte in cadrul Programului Operational Regional, cu scopul dezvoltarii infrastructurii spitalicesti.

Ministerul Sanatatii are in derulare si cel mai important program de informatizare finantat din fonduri structurale, si anume Implementarea sistemului national privind prescriptia electronic si Fisa electronica a pacientului.
Acest proiect are valoare de 88 714 500 lei, iar Contractul de finantare a fost semnat in data de 21 mai 2009.

Toate proiectele depuse de MS sau la care a participat Unitatea de Implementare a Programelor din cadrul MS vor fi afisate pe site-ul MS la adresa www.ms.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod