MS a finalizat Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor

Facebook Twitter Comenteaza
MS a finalizat Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor

Documentul, care a fost realizat în colaborare cu experţi ai Băncii Mondiale, este publicat, începând de astăzi, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

 

Conform proiectului, pacientul, consumatorul de servicii de sănătate va avea un control, dar şi o responsabilitate mult mai mare. De asemenea, acestuia i se va da posibilitatea de a avea acces la informaţii de calitate şi de a putea participa la deciziile legate de propria sănătate, ceea ce în prezent se întâmplă foarte rar.

Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor 2010-2011 se bazează pe 4 cuvinte cheie – echitate, centrarea sistemului pe cetăţean, calitate şi responsabilizare şi are ca scop realizarea unui sistem modern de sănătate, cu structuri flexibile, organizate, localizate şi accesate în aşa fel încât să ţină cont de nevoile şi preferinţele comunităţilor pe care le deservesc.



De altfel, obiectivul principal al noii Strategii îl reprezintă crearea unui sector al serviciilor spitaliceşti performant prin reorganizarea, descentralizarea şi informatizarea spitalelor. De asemenea, se urmăreşte asigurarea unei finanţări sustenabile şi remodelarea finanţării spitalelor, dar şi elaborarea unei strategii coordonate de resurse umane în domeniul medical.

În 2011 sistemul de sănătate va trece la acreditarea spitalelor, introducerea cardului de sănătate şi introducerea unui nou sistem de finanţare a spitalelor (noul sistem DRG). 

 

Credit foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod