MS a definitivat legislatia privind introducerea mecanismului de coplata

Facebook Twitter Comenteaza
MS a definitivat legislatia privind introducerea mecanismului de coplata

Masura se regaseste in Proiectul de modificare a Legii 95/2006, care a fost publicat pe site-ul ministerului, la sectiunea  transparenta decizionala.

 

De asemenea, proiectul a fost transmis spre consultare asociatiilor profesionale din domeniu, asociatiilor pacientilor si reprezentantilor sindicatelor. Daca proiectul va fi aprobat de catre Parlamentul Romaniei, noile prevederi ar putea intra in vigoare incepand cu 1 iulie 2010.

Introducerea mecanismului de coplata prin tichetul moderator pentru sanatate reprezinta una dintre principalele clauze ale angajamentului finaciar pe care Guvernul Romaniei l-a incheiat cu FMI si Banca Mondiala.



Noua masura va duce la o mai buna adresabilitate a populatiei catre sistemul de asistenta primara, la imbunatatirea finantarii sistemului de sanatate si la realizarea unui control in ceea ce priveste neefectuarea serviciilor, asigurandu-se astfel cresterea calitatii asistentei medicale.

Coplata va reprezenta contributia personala la plata serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor, in momentul utilizarii efective a acestora.

 

Credit foto: Mediafax 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod