Mona Lisa lui da Vinci avea colesterolul ridicat

Facebook Twitter Comenteaza
Mona Lisa lui da Vinci avea colesterolul ridicat

In spatele zambetului ei misterios, Mona Lisa ascundea un nivel crescut al colesterolului, potrivit unui profesor de anatomie citat de TimesOnline.

 

Expertul italian Vito Franco, profesor de anatomie patologica la Universitatea din Palermo sustine ca a dezlegat misterului unuia dintrre cele mai celebre tablouri din lume: Mona Lisa lui Leonardo da Vinci.

Potrivit specialistului, modelul care a pozat pentru da Vinci avea depuneri de grasime in jurul ochilor si un lipom (o acumulare de celule grase sub piele) pe mana dreapta, fapt care sugereaza ca avea un nivel ridicat al colesterolui. "Privesc operele de arta cu alti ochi decat expertii in arta, la fel ca un matematician care asculta muzica intr-un mod diferit de un critic muzical", precizeaza Vito Franco.

Dupa ce a analizat si alte picturi celebre, expertul medical a descoperit o anomalie a tesutului osos in cazul unor modele ale lui Botticelli si mai surprinzator, faptul ca Michelangelo suferea de litiaza renala (pietre la rinichi), dovada fiind genunchiul sau umflat reprezentat in una din cele mai importante creatii ale lui Rafael Sanzio (cunoscut si ca Raffaello) - "Scoala ateniana". 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod