Moartea unei femei din Australia a fost corelată cu hepatita cauzată de semințele de rodie

O femeie în vârstă de 64 de ani din Australia a murit după ce a luat hepatita A de la semințele de rodie înghețate, potrivit oficialilor din domeniul sănătății.
Iată ce ar trebui să știi despre acest caz și de ce a fost moartea acestei femei corelată cu hepatita cauzată de semințele de rodie!

Caz neobișnuit: decesul unei femei a fost cauzat de semințele de rodie


Hepatita A este o infecție virală a ficatului, care se răspândește în mod obișnuit atunci când oamenii mănâncă sau beau ceva contaminat cu materii fecale. Infecția este, în cele mai multe cazuri, ușoară și poate fi tratată în câteva săptămâni. Însă această afecțiune se poate agrava, în special la adulții în vârstă sau la cei cu afecțiuni hepatice cronice.

Acesta este un caz rar și tragic.
Cele mai multe persoane infectate cu hepatita A se recuperează pe deplin, iar moartea femeii din Australia este singura moarte corelată cu acest produs rechemat la nivel național până în prezent. Moartea vine la două luni după o primă rechemare a unor pungi de 180 de grame de semințe de rodie înghețate. Oficialii din domeniul sănătății din Australia au emis un comunicat de presă, prin care avertizau oamenii că produsul este corelat cu apariția unui focar de hepatită în New South Wales. Au fost înregistrate cel puțin 24 de cazuri de hepatită A în Australia corelate cu semințele de rodii potrivit declarației. 

În timp ce este de așteptat ca cei mai mulți intermediari să fi eliminat produsul deja din restaurante și magazine, specialiștii îi îndeamnă pe toți oamenii să verifice încă o dată congelatoarele și să elimine produsele afectate cât mai curând posibil.
Oficialitățile speră să nu mai apară cazuri corelate cu semințele de rodie.

Perioada de incubație pentru hepatita A este, în general, de 15-50 de zile, așa că nu sunt anticipate alte cazuri, deoarece produsul a fost rechemat în urmă cu două luni. Compania problematică este originară din Australia și distribuie fructe congelate la restaurantele și supermarketurile din Australia. Semințele implicate provin din rodii cultivate în Egipt potrivit site-ului companiei.

Simptomele hepatitei A includ greață, vărsături, febră, îngălbenirea pielii, urină închisă la culoare și un scaun de o culoare palidă.
Semnele infecției au nevoie de la 15 la 50 de zile pentru a se dezvolta.

În Australia există în mod normal 300-500 de cazuri de hepatită A raportate în fiecare an. Mai puțin de 1% dintre aceste cazuri duc, de obicei, la deces, potrivit Departamentului de Sănătate al Australiei.

Nu există un tratament specific pentru hepatita A, deoarece boala se vindecă în mod normal pe cont propriu. Vaccinările sunt disponibile în unele țări, inclusiv în Australia, și sunt recomandate persoanelor care călătoresc în zonele cu probleme, copiilor și personalului care lucrează cu copii, lucrătorilor din domeniul sănătății, lucrătorilor din domeniul canalizărilor, consumatorilor de droguri injectabile și pacienților cu boli hepatice cronice.

Persoanele care dezvoltă simptime după ce au consumat semințe de rodie congelate de la Creative Gourmet ar trebui să își contacteze medicul cât mai curând posibil potrivit declarației oficialilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod