Miscarea fizica reduce simptomele fibromialgiei

Facebook Twitter Comenteaza
Miscarea fizica reduce simptomele fibromialgiei

Specialistii recomanda persoanelor care sufera de fibromialgie sa faca in fiecare zi miscare pentru a usura simptomele si a scapa de durere, informeaza publicatia medicala ScienceDaily.

 

Noul studiu care a aparut in publicatia "Arthritis Research & Therapy" arata ca miscarea fizica efectuata macar de 5 ori pe saptamana cate 30 de minute are un impact benefic semnificativ in cazul pacientilor care se confrunta cu fibromialgia. "Fibromialgia afecteaza mai ales femeile. Cu toate ca beneficiile exercitiiilor fizice sunt cunoscute de pacienti, durerea reprezinta de cele mai multe ori un obstacol important in efectuarea lor", explica Kevin Fountaine de la Facultatea de Medicina a Universitatii Johns Hopkins.



Insa, cercetarea a aratat ca efectuarea unor exercitii fizice usoare cu regularitate ajuta la reducerea intensitatii durerilor.

 

 

Ce este fibromialgia?


"Fibrozita sau fibromialgia este o durere localizata in muschi, de obicei de cauza necunoscuta, iatrogena (determinata de rezultatul unui tratament, ca efect nedorit). In aceasta boala exista durere si sensibilitate in lanturile musculare care sunt folosite cu predominanta, care se evidentiaza cu precadere in anumite puncte, in asa-zisii "noduli fibrozitici" situati in vecinatatea umerilor, sau in partea de jos a spatelui", adauga Conf.

Univ. Dr. Zoltan Pasztay, specialist in kinetoterapie si motricitate speciala.

Fibromialgia apare de obicei dupa o infectie puternica, o perioada de stres intens sau un traumatism, pe fondul unui organism slabit. Durerile cuprind spatele, gatul, umerii si articulatiile membrelor, devenind permanente si foarte greu de suportat. Fibromialgia isi pune amprenta asupra calitatii vietii pacientilor, durerile fiind intense, echivalente cu cele din bolile reumatismale cronice. Cateva cauze posibile: activitatea vicioasa  a corpului in timpul zilei, muschii sub tensiune, pozitiile stresante, de exemplu incordarea, umiditatea si frigul, activitatile monotone unilaterale, sedentarismul.

Potrivit datelor OMS, fibromialgia afecteaza intre 2 si 5% din populatie, in special femeile: peste 70% din cazuri sunt depistate la acestea. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod