Ministrul Sanatatii sustine pozitia sindicalistilor de la Ambulanta

Ministrul Sanatatii, Dr. Ion Bazac, si reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale "Ambulanta" s-au intalnit astazi pentru a discuta revedicarile personalului din serviciul de urgenta cu privire la noua grila de salarizare.
Ministrul Sanatatii si reprezentantii sindicatelor au agreat faptul ca nu se regasesc pe pozitii divergente. Ministrul a transmis reprezentantilor personalului de urgenta faptul ca va sustine pozitia acestora pe cai parlamentare. Sindicalistii au ridicat problema deficientei de personal cauzata de lipsa motivatiei salariale si solicita modificarea coeficientilor din grila realizata de catre Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor. In urma discutiilor, sindicalistii au renuntat la masurile de protest.
Asistenta medicala de urgenta se deruleaza in conditii de continuitate.

"Stiu si inteleg problemele de personal de la Ambulanta, precum si rolul crucial pe care il au cadrele medicale de urgenta in asistenta medicala. Aceste probleme se regasesc mai mult sau mai putin in tot sistemul. Sistemul de Sanatate are probleme in ansamblul lui datorita lipsei de personal medical, situatie pe care am ridicat-o foarte clar si in Guvern. Lipsa motivatiei salariale ridica mari probleme de cariera. Avem din ce in ce mai putini absolventi de medici si asistente", a declarat Dr.
Ion Bazac.

In cadrul intalnirii, cele doua parti au cazut de acord ca sindicalistii sa trimita in cel mai scurt timp MS propunerilor lor, urmand ca acestea sa fie sustinute de catre MS in cadrul comisiilor parlamentare. Principalele revendicari prevad crearea unui capitol separat in grila de salarizare pentru personalul din Ambulanta, UPU-Smurd si CPU, pentru a putea creste coeficientii fara a afecta categoria in care acesta este incadrat in acest moment.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod