Ministerul Sanatatii cere solutii rapide pentru reluarea productiei de vaccin

Facebook Twitter Comenteaza
Ministerul Sanatatii cere solutii rapide pentru reluarea productiei de vaccin

Ministrul Sanatatii a solicitat conducerilor Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) si Institutului National de Cercetare –Dezvoltare “Cantacuzino” solutii rapide pentru reluarea productiei de vaccin la nivel national.

 

Astfel, oficialii celor doua institutii au fost chemati la discutii si li s-a cerut mai multa responsabilitate in gestionarea situatiei create.
 
Conducerea Institutului National Cantacuzino este obligata sa prezinte ministrului Sanatatii, pana luni, 22 februarie a.c., un plan de masuri corective care sa fie agreat de ANM si care sa aiba ca finalitate obtinerea autorizatiei de fabricatie si reluarea productiei de vaccinuri.
 
Conducerea Agentiei Nationale a Medicamentului are obligatia sa programeze in regim de urgenta, pana la sfarsitul lunii martie, inspectia pentru acordarea avizelor necesare, astfel incat la inceputul lunii aprilie a.c.

productia de vaccinuri sa poata fi reluata.
 
“In orice tara, producerea vaccinurilor si a produselor injectabile reprezinta o problema de strategie nationala. Este nevoie de o mai mare seriozitate din partea dumneavoastra in ceea ce priveste tratarea acestui subiect si va atrag atentia ca nerespectarea termenelor stabilite astazi va duce la sanctiuni”
,  a declarat ministrul Sanatatii in cadrul intalnirii cu oficialii celor doua institutii.
 

Credit foto: Mediafax 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod