Ministerul Sanatatii cere reactivarea planurilor de canicula

Facebook Twitter Comenteaza
Ministerul Sanatatii cere reactivarea planurilor de canicula
Subsecretarul de Stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a cerut astazi directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente reactivarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare.

Subsecretarul MS a solicitat serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Directiile de sanatate publica vor colabora cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie.
Astfel, vor fi amenajate spatii cu aer conditionat in primarii, farmacii, dispensare, scoli sau centre comerciale. Tot aici se va distribui populatiei apa si ceai. De asemenea, reprezentantii MS cer autoritatilor locale evitarea instalarii de corturi in strada pentru acordarea de asistenta medicala sau distributia de apa.

Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei.

Pentru siguranta populatiei in aceasta perioada, MS recomanda sa se evite pe cat posibil expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa se consume multe lichide, fructe si legume si sa se evite consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod