Migrenele frecvente scad riscul de cancer la san

Femeile care sufera in mod frecvent migrene prezinta un risc mult mai mic de cancer la san, sunt de parere specialistii americani.
Rezultatele studiului efectuat pe un grup de 3.412 de femei au aratat ca cele care au deseori migrene prezinta un risc cu 30% mai mic de cancer la san, datorita nivelului scazut de hormoni. Specialistii de la Centrul de Cercetare Fred Hutchinson declara ca sunt necesare mai multe studii pentru confirmarea acestei legaturi. Acestia cred ca legatura dintre cancerul la san si frecventa migrenelor este posibila datorita fluctuatiilor nivelului de hormoni. Sarcina sau pilulele contraceptive afecteaza nivelul de hormoni si pot afecta severitatea sau frecventa atacurilor.


Dr Christopher Li, de la Centrul de Cercetare Fred Hutchinson, este de parere ca un nivel ridicat de estrogen, cum exista in perioada sarcinii, poate provova reducerea atacurilor si astfel o crestere a riscului de cancer la san. "Desi aceste rezultate trebuie interpretate cu atentie, acestea indica un posibil factor de risc pentru cancerul la san."

Sursa: BBC Online News
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod