Medicul Razvan Tranca nu va mai profesa la "Grigore Alexandrescu"

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti a decis ca medicul Razvan Tranca nu va putea profesa in cadrul spitalului, din cauza incidentului petrecut in anul 2007, in urma caruia medicul a fost acuzat de viol si tentativa de omor asupra unei paciente.
Intr-un proces deschis la Tribunalul Bucuresti pe data de 21 iulie, medicul Razvan Tranca, solicita in instanta repunerea in functia de medic primar chirurg in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Repunerea in functie a medicului de catre conducerea spitalului este considerata inadmisibila, intrucat aceasta ar veni in contradictie cu valorile institutiei medicale, iar conduita lui Razvan Tranca este incompatibila cu statutul de medic in cadrul unui spital de copii.

In anul 2007, medicul Razvan Tranca a fost acuzat de viol si tentativa de omor de catre Andreea Mocanu, o pacienta in varsta de 17 ani, care a cazut de la etajul 6 al locuintei lui.
Pentru tentativa de viol a fost achitat, insa, pentru tentativa de omor, medicul a primit o pedeapsa de 4 ani cu suspendare, precum si plata unor daune si despagubiri materiale victimei. Colegiul Medicilor din Romania i-a interzis exercitarea profesiei medicale pe o perioada de un an, incepand cu luna noiembrie 2007. Totodata, medicului i s-a impus, ca o conditie pentru reinceperea activitatii profesionale, realizarea unei evaluari de catre comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti au hotarat inca din luna ianuarie, printr-o decizie a consiliului de administratie, ca medicul Razvan Tranca sa nu mai profeseze in cadrul acestei institutii, din cauza conduitei etice si profesionale necorespunzatoare de care a dat dovada in ultimii ani, precum si a prejudiciului de imagine cauzat spitalului. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mimi pe 12 Aug 2009, 07:04
    Dr, Tranca

    Felicitari conducerii spitalului "Grigore Alexandrescu"! Un asa omnu are ce cauta printre dumneavoastra; vii la spital nu la boredel.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod