Medicii, rezervati in privinta pacientilor raniti in incidentul de la combinatul Mechel

Cele doua persoane grav ranite aduse sambata, 8 august 2009, la Spitalul Clinic de Urgena Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, in urma incidentului de la combinatul Mechel din Targoviste au fost astazi supuse unei noi examinari medicale complete, pentru evaluarea starii lor de sanatate.
Potrivit dr. Cristian Niescu, directorul medical al spitalului, pacienta R.A., in varsta de 42 de ani, aflata in continuare la sectia de terapie intensiva a spitalului are o stare generala stabila, dar critica. In urma evaluarii medicale din cursul acestei dimineti, s-a constatat ca pacienta prezinta leziuni de arsura profunda (gradul III) pe aproximativ 20% din suprafata corpului, din totalul celor 60% din suprafata corporala afectata de arsuri. Din acest motiv, o echipa medicala complexa o va supune pe pacienta unei interventii chirurgicale de excizie-grefare (transplant de piele) pe circa 10% din suprafata corpului, in cursul zilei de maine, 11 august a.c.

Pacientul B.I., in varsta de 41 de ani, se afla internat tot in cadrul sectiei de terapie intensiva, intubat, iar starea lui este extrem de critica.
In urma examenului medical s-a constatat ca prezinta leziuni de arsura profunda (gradul III) in proportie de peste 50% din suprafata corpului, din totalul de 85-90% a suprafetei corporale afectate de arsuri. In cazul acestui pacient, s-a decis amanarea unor eventuale interventii chirurgicale, pana ce starea sa de sanatate va permite acest lucru.

Medicii sunt rezervati in privinta sanselor de recuperare ale pacientei si extrem de rezervati in privinta barbatului.

Sambata dimineata, in jurul orei 09,30, la Combinatul Mechel Targoviste, a avut loc o explozie la un cuptor cu var.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod